Programibilni kontroler FCT300 – CMZ | Global-Trade YU

Category:

Description

Programibilni kontroler FCT300 je višeosni kontroler pokreta iz FCT serije Cmz Sistemi Elettronici.

To je rešenje visokih performansi, za kontrolu do 99 osa.

Može se programirati u skladu sa standardima IEC61131.

Sistem koji koriste je EtherCAT master i kontroler prilagođava Precise MKKS operativni sistem u realnom vremenu sa drajverima istog proizvođača.

Programibilni kontroler FCT300 može da se upravlja kroz IEC61131 razvojna okruženja:

CODESIS
– 4CONTROL zaštićeno okruženje koje je razvio CMZ opremljen sa 5 programskih jezika (strukturirani test, lista instrukcija, dijagram funkcionalnih blokova, merdevinasti dijagram, sekvencijalni dijagram toka).

FCT300 je opremljen sa 1 ili 3 EtherCAT porta i 2 ili 4 CAN porta.

Takođe može biti opremljen sa PROFIBUS/IO ili ETHERNET/IP portom.

Dimenzije (VxŠxD): 250mm x 78mm x 165mm.

Težina: 1,8kg

 

Ostatak ponude master kontolera možete pogledati ovde. Čitav asortiman CMZ sistema automatizacije koje nudi Global-Trade YU možete da pogledate ovde, dok o samom brendu i kompaniji CMZ možete da pročitate na ovom linku.

 

Istorija kompanije CMZ

Kompanija CMZ se pretežno fokusira na optimizaciju i pojednostavljenje industrijskih procesa. Na prvom mestu se uvek nalaze tehnološka istraživanja. CMZ proizvodi i nudi razne servo pogone za aplikacije kontrole kretanja.

1976. godine, nastaje CMZ kompanija koja se pretežno bavila proizvodnjom kontrolera i pogona, kao i tehničkim projektovanjem mikroprocesorskih sistema.

Ova kompanija, sa sedištem u Italiji, danas proizvodi elektronske sisteme za upravljanje industrijskim kretanjem. Takođe u ponudi imaju rešenja za kretanje i kontrolu uključujući dizajn sistema, programiranje elektronike, HMI operaterskih panela, i još mnogo toga.

Njihov tim broji preko 70 inženjera i tehničara. Istraživačka laboratorija u kojoj nastaje sva magija priznata je od strane italijanskog Ministarstva za naučna istraživanja.